Follow:

ANONIEM BLOGGEN

Wat sommige van jullie niet weten is dat ik heel erg lang anoniem heb geblogd. Ik was bang dat ik gepest zou worden. Alleen maar omdat bloggen iets was wat niet veel mensen op mijn school deden. Tenminste, ik wist niet dat iemand anders dit ook deed en volgens mij deed niemand anders het ook. Ik liet een jaar niks van mijn persoonlijke leven weten. Geen foto, geen naam, geen stem en zelfs geen hobby. Zelfs als ik een make-up look heel erg graag wilde laten zien deed ik dat niet. Alleen omdat ik bang was dat mensen me zouden herkennen. Totdat ik de knoop doorhakte en dát is vandaag precies twee jaar geleden. Voor mij was het een heel erg bijzonder en waardevol moment, voor de ander helemaal niks waard.

Vandaag ik het zaterdag. Zaterdag 21 december. Zoals ik al eerder aankondigde ga ik me vandaag “bekend” maken. Vanaf nu zal ik niet meer anoniem gaan bloggen. Ik ga outfits laten zien, foto’s, diary’s waar mijn koppie op te zien is, hele looks en véél meer. Je wil niet weten hoeveel zin ik in de komende tijd heb! Bloggen wordt voor mij nóg leuker dan het al was en hopelijk wordt nailnerdjess.com ook leuker! Wil je graag weten wie ik ben?

Ik ben Julia, het meisje achter deze blog. Ik ben op 6 juni 2000 de aarde opgekomen en dat maakt mij 13 jaar. Ik ben geboren in Nederland. Sinds 7 december 2012 ben ik begonnen met bloggen. Ik heb altijd al gehouden van alles omtrent beauty. Buiten mijn blog om hou ik van hockeyen, piano spelen, zingen, fotograferen, shoppen, koken, heel veel lachen en heel veel afspreken met vriendinnen. Ik ga met heel veel plezier door het leven en probeer er zoveel mogelijk van te genieten.

 

Eh wow, dat herinnert me gewoon even aan iets, ik begon op mijn 12de met bloggen! Wow, wow en nog eens wow! Anoniem bloggen was voor mij gewoon echt een oplossing op dat moment. Ik was natuurlijk nog jong, dus het is misschien ook wel te begrijpen. Ik zat net op de middelbare school in het eerste jaar.

Ik ben zo ontzettend blij dat ik uiteindelijk toch de keuze heb gemaakt om mezelf bekend te maken. Ik vond het zo zonde dat ik een nail-art (waar ik zo trots op was) die op mijn blog zou komen er af moest halen omdat misschien anderen zouden kunnen denken van “hey, die nail-art zag ik ook op nailnerdjess (mijn oude naam)!”. Ik durfde geen foto te maken van een make-up look die ik had gemaakt omdat ik bang was dat mensen mijn oog zouden herkennen. Het klinkt allemaal heel overdreven, maar zo bang was ik. Later ben ik dus ook nog een YouTube channel gestart.

Ik heb later op mijn YouTube channel ook een filmpje gemaakt over anoniem bloggen en of ik gepest wordt. Die kun je hier terugkijken!

Ondanks het feit dat jullie nog niet wisten wie ik ben, krijg ik toch heel veel lieve bezoekers per dag. Ik krijg soms pakketjes opgestuurd met producten die ik dan mag testen. Daar ben ik heel erg trots op en niemand, maar dan ook écht helemaal niemand kan dit van mij afnemen. 

Precies. Niemand kan dit nog van mij afnemen. Ik heb iets gemaakt waar ik zo trots op ben! Ik ben gewoon op mijn 12e begonnen en ik doe het nog steeds iedere dag met zo veel liefde! En de maand december is dan ook wel een ontzettend speciale maand. Mijn blog bestond namelijk 7 december 3 jaar en nu ook nog eens 2 jaar bekend. Dit geeft mij gewoon weer een hele boost om nog heel erg lang door te gaan met dit allemaal, want je wil niet weten hoe leuk ik het vind om te doen. En niemand hoeft zich daar mee te bemoeien, want dit plekje op internet is van mij en blijft van mij!

Ik weet nog hoe veel lieve reacties ik op het bekendmakings artikel kreeg voor het anoniem bloggen. Het waren er zo veel en stuk voor stuk zo lief! Nu komt natuurlijk de meest gestelde vraag of ik dus ook werkelijk gepest wordt. En nee, gelukkig niet. Ooit een reactie, dat geef ik toe. Maar daar geef ik niks om.

Trouwens, ik wil jullie natuurlijk nog even allemaal heel erg bedanken. Natuurlijk voor jullie lieve reacties op mijn artikelen en natuurlijk dat jullie mijn blog (bijna) iedere dag lezen. Dankjewel allemaal! ♥

Wat vind jij van anoniem bloggen? En mijn verhaal?

Previous Post Next Post

Lees dit ook!

5 Comments

 • Reply Bettie

  Ik heb ook tijd lang anoniem geblogd. Ik ben er nu ook wel klaar mee eigenlijk. De reden dat ik anoniem was, was omdat andere het misschien suf zouden konden vinden.

  21 december 2015 at 15:21
 • Reply Delphine

  Ik heb nooit anoniem geblogt denk ik. Ik trok me nooit veel aan van anderen. Maar wat goed dat je stap hebt gezet. Er komen heel veel mogelijkheden bij!

  21 december 2015 at 19:58
  • Reply So Juul

   Dat is erg knap! Klopt inderdaad, er ging een wereld voor me open hoor!
   So Juul onlangs geplaatst…ANONIEM BLOGGENMy Profile

   21 december 2015 at 21:07
 • Reply Romy

  Ik blog ook anoniem, ik ben helemaal niet iemand die bang of onzeker is maar toch heb ik wel het idee dat als ik hier langer mee door wil gaan ik het beter beetje voor beetje kan opbouwen en mezelf pas later bekend maak.

  22 december 2015 at 10:45
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge