Follow:

School combineren met een blog en YouTube channel

Het is lastig, school combineren met een blog en YouTube channel ! Soms kan het dan ook allemaal echt heel erg hectisch zijn, maar wat vind ik het allemaal leuk om te doen. En daarvoor doe ik het uiteraard. Laatst deed ik mijn presentatie op school over mijn blog & YouTube. De vraag naast geld verdienen met bloggen en YouTube was, “hoe combineer jij dat dan met school”? En wat is het lastig om die vraag te beantwoorden. Toch heb ik vandaag een aantal dingen op een rijtje proberen te zetten die mij echt heel erg helpen. Ik maak er een lekker persoonlijk artikeltje van met dik gedrukte woorden (de tips), dus mocht je tijd hebben kun je het hele verhaal lezen: geen tijd, de dik gedrukte woorden! Voor ieder wat wils dus. In elk geval ontzettend veel plezier! Hier mijn artikel: School combineren met een blog en YouTube channel!

 

Bloggen en YouTuben is een keuze die ik ooit heb gemaakt. Eigenlijk alleen maar omdat ik het zo leuk vond. Dat het zo veel tijd vergt.. Daar had ik toen ook niet over nagedacht. Überhaupt had ik er niet over nagedacht dat ik het nu nog zou doen en dat ik het zou moeten gaan combineren met school. En geloof mij, soms is het combineren van een blog en vlog channel niet heel erg makkelijk. Ik streef naar goede punten op school en dus uiteindelijk in juni met een blij gezicht en een diploma in mijn hand te staan, maar ik streef ook naar iedere dag een artikel en twee keer in de week een video. En zolang dat streven er bij mij is, zit het bij mij goed.

Als ik een streven heb, zet ik graag door. Heb ik het niet? Dan weet ik niet waar ik begin en waar ik eindig. Tip 1 is dus ook, heb een doel voor ogen. Waar ga je het voor doen en waarom is je streven om iedere dag een artikel te plaatsen. Is dat om jezelf tevreden te stellen.. Of misschien wel je bezoekers? In mijn geval is dat vooral mezelf. En zolang ik mezelf tevreden stel is het goed. Als ik het alleen voor jullie zou doen (ik doe het uiteraard ook graag voor jullie, daar niet van) zou ik mezelf ongelukkig maken en dat is niet wat ik wil.

In de tijd dat ik school moet combineren met bloggen en vloggen heb ik echt heel erg goed leren plannen. Misschien soms wel een beetje te goed. Als iemand me om 17:00 in het weekend vraagt om ’s avonds wat te gaan doen om 20:00, moet ik vaak mijn planning compleet omgooien (logisch). Goed plannen is dan ook echt het halve werk.

027

Accepteren dat je iets minder vrije tijd hebt dan  sommige anderen leeftijdgenoten is misschien ook wel een goed idee. Oké, deze zin klinkt heel erg sceptisch.  Ik zeg dan ook echt niet dat bloggen en vloggen nou het aller zwaarste is dat er is, maar het vergt wel ontzettend veel tijd. Gelukkig kun je het precies zo indelen als je zelf wilt. Ik ken wel mensen die elke avond bij vrienden of vriendinnen zitten. Geloof mij, daar heb ik echt geen tijd voor. En eerlijk is eerlijk, ik ben ook niet een mens die graag iedere avond weg is. Je ziet mij eerder achter mijn laptop werken aan mijn blog. Dat is dus wel een voordeel! Maar, ik ken ook mensen die 24/7 bezig zijn met school. En dan denk ik van, pfoe! Dat zou ook niks voor mij zijn. Daarom ben ik blij dat ik mijn blog heb en ik soms net wat tijd te kort heb, maar wel mijn eigen ding kan doen. Ik typ dit artikel op het moment om 00:09 en vandaag om 06:32 komt dit artikel online. Dit is een besef dat als ik geen blog had, ik al om 22:00 had kunnen gaan slapen, maar ik heb het er 100% voor over.

Aangezien ik in mijn examen jaar zit doe ik nog vrij veel voor school. Meer dan andere jaren, laat ik het zo zeggen. En ik moet zeggen dat het ook steeds zwaarder is geworden om iedere dag een artikel te maken. Veel mensen onderschatten het tevens. Met een video ben ik vaak al 5 uur kwijt, een artikel 2/3 uur en dan heb je ook nog mail en social media wat iedere dag gedaan moet worden. Wat ik daarom ook doe is mijn social media en mail in pauzes. Ik benut mijn pauzes om een koekje te eten, maar ook om mijn mail, reacties en social media bij te houden.

Ik ben echt mega benieuwd hoe jij je blog en/of vlog channel combineert met school en/of werk. Laat al je tips weten in de comments!

Previous Post Next Post

Lees dit ook!

6 Comments

 • Reply Derieke

  Handige tips! Ik zal zien hoe het binnenkort gaat ?

  16 januari 2016 at 08:16
 • Reply Kirsty

  Fijne tips! Ik combineer mijn blog en Youtube ook met een opleiding en er gaat inderdaad veel tijd inzitten. Toch vind ik het wel een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt, want ik haal er heel veel plezier uit 🙂

  16 januari 2016 at 11:18
 • Reply Rachel

  Heel mooi en duidelijk artikel!

  16 januari 2016 at 17:44
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge