Follow:

Sparen voor een doel

Een lange tijd terug heb ik een artikel geschreven over makkelijk geld verdienen en ik vond het tijd voor een vervolg, namelijk “sparen voor een doel”. Ik kwam op het idee om dit artikel te maken omdat ik dit jaar heel veel dingen ga doen die (veel) geld gaan kosten. Natuurlijk kan ik dat niet in één maand bekostigen en daarom begin ik nu alvast met sparen. Het leek me daarom heel erg leuk om mijn tips daarvoor de delen aangezien sparen niet altijd even makkelijk is.. Met deze tips wordt het in elk geval een heel stuk makkelijker!

 

Ik vind het altijd heel erg fijn om doelgericht te sparen. Ik heb zelf een spaarrekening waar ik wanneer ik ook wil geld op kan zetten en er weer afhalen. Sinds ik deze heb probeer ik sowieso een bedrag per maand aan de kant te leggen. Ook al is dit maar 5 euro, alle kleine beetjes helpen!

Laten we even als voorbeeld nemen dat ik ga sparen voor een nieuwe camera. In dit geval is dat ook echt zo, maar ik weet nog niet precies welke. Laten we uit gaan van een camera van 300 euro. Ik zou deze camera heel erg graag vóór juni willen hebben, dus dan heb ik nog ongeveer 5 maanden om te sparen. Dat zou betekenen dat ik minstens 60 euro per maand moet sparen als we beginnen met een bedrag van 0.

Dit is natuurlijk echt een heel erg behoorlijk bedrag als je bijvoorbeeld geen baantje hebt of zelfs helemaal geen inkomsten. Maar het onmogelijke kan ook mogelijk zijn, als je maar je best doet!

Wat ook slim is, is een lijstje maken wat je van plan bent om uit te geven voor die maand en hoe veel je overhoudt. Stel: Iedere maand komt er 80 euro binnen op mijn bankrekening.

 

Ik wil of moet uitgeven:

20 euro aan kleren (alleen als het nodig is, anders niet!)

15 euro voor cadeautjes

15 euro aan mijn telefoon abonnement

Totaal is dat dus 50 euro waarvan je dus 30 overhoudt van de 80.

30 is de helft van het bedrag waar je dus naar streeft. Slim is dus om bijvoorbeeld klusjes te doen waar je wat geld voor vraagt (of je gewoon je ouders of opa en oma lief aan kijken…. 😉 )

style voor thumbnails

Een plan van aanpak bij sparen voor een doel is in elk geval sowieso erg handig. Tenminste, ik vind het altijd fijn om ergens naar te streven. Mocht je het nou een maand niet halen, probeer dan gewoon de volgende maand! Wie weet haal je het bedrag dan wel weer in. En ik denk dat iedereen het wel weet.. Sparen kan soms best lastig zijn! De allerbeste tip is gewoon zo min mogelijk dingen te kopen die je niet nodig hebt, maar dat is soms toch nog wel even lastig.. Toch?!

Mocht het trouwens zo zijn dat je nog echt iets nodig hebt, kun je het allerbeste heel goed kijken waar je iets het goedkoopst kan krijgen. Dat scheelt natuurlijk ook weer geld!

Wat is jouw ultieme tip om te sparen voor een doel?

Deals:E
Previous Post Next Post

Lees dit ook!

2 Comments

 • Reply Britt • Annebrittures

  Wau, ga je alweer een nieuwe camera aanschaffen? Ben je niet tevreden over je Nikon D5200? Of is het ander type camera dat je wilt kopen? Ik heb eigenlijk “enkel” zakgeld (maar opzich, meer heb ik niet nodig) dus een lijstje maken om ergens voor te sparen is eigenlijk zogoed als onhaalbaar, haha. Of ik moet al in halve euro’s gaan rekenen.
  Britt • Annebrittures onlangs geplaatst…het buskruit tafereelMy Profile

  9 januari 2016 at 19:06
  • Reply So Juul

   Haha, ja! Ik ben super blij met m’n Nikon! Ik kan de Nikon alleen niet makkelijk meenemen. Ik ga dit jaar veel dingen doen en ik wil niet steeds zo’n groot ding mee nemen en filmen met de hand is daarmee heel erg lastig. Ik wil dus een nieuwe vlog camera! 🙂

   9 januari 2016 at 19:13

  Leave a Reply

  CommentLuv badge